Kakaová srdíčka

Seznam surovin

Na krém:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk rozetřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem na hladký krém. Přidáme žloutek a rozmícháme na kaši. Vmícháme do ní prosátou mouku s kakaem a vzniklé hladké těsto necháme asi 30 minut odležet v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a formičkou z něj vypíchneme tvary srdíček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečená srdíčka přeložíme pomocí plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme krém. Smetanu svaříme s moučkovým cukrem a směs ochutíme likérem. Pak přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a čokoládovou polevu a za stálého míchání je necháme rozpustit, ale nevaříme. Krém necháme vychladnout a pak ho ještě uložíme do chladničky a necháme vychladit.

Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ho na polovinu upečených vychladlých srdíček a přitiskneme na ně zbylá srdíčka. Špičky slepených srdíček potřeme čokoládou, kterou jsme rozehřáli ve vodní lázni, posypeme je na sekanými oříšky a necháme ztuhnout.

Poznámka k receptu

Kahlúa je likér, který výborně využijete i do jiných druhů cukroví. Kromě kávové má i příchuť bylinek a vanilky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...