Griliášové kroužky

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oplatky rozmixujeme a smícháme v míse s moukou, žloutkem, oříšky a solí. Podle potřeby přidáme vlažné mléko a propracujeme, až vznikne tuhé hladké těsto.

Připravíme náplň. Do kastrůlku nasypeme cukr a necháme ho pomalu bez míchání roztavit na karamel. Když začne zlátnout, přilijeme dvě lžíce vody a necháme vše rozvařit. Kastrůlek odstavíme z ohně a když karamel častečně zchladne, přimícháme do něj máslo. Jakmile se hmota spojí, přidáme oříšky, polovinu rozšlehaného vejce a sůl a promícháme. Hmotu vyklopíme na fólii, zakryjeme ji další fólií a rozválíme na plát, aby hmota co nejdříve zchladla.

Připravené těsto vložíme mezi dva kusy mikrotenové fólie a rozválíme ho na válu nebo jiné rovné podložce na plát silný asi 2 mm. Stáhneme z něj vrchní fólii a vykrojíme z něj formičkou kolečka. Polovinu koleček rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.
V druhé polovině koleček vykrojíme ve středu kulaté otvory a vykrojená kolečka položíme na plná kolečka na plechu. Střed každého kolečka vyplníme kuličkou náplně a upečeme je při 170 °C dozlatova.

Cukr na polevu smícháme v kastrůlku s vodou a vaříme, dokud se cukr nerozpustí na karamel a nezačne zlátnout. Odstavíme ho z ohně a přimícháme med. Upečené cukroví částečně namočíme v polevě a necháme ztuhnout.

Poznámka k receptu

Nepokládejte cukroví při uchovávání na sebe, protože ve vlhku karamel může měknout a cukroví se lepí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...