Dánské vanilkové věnečky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo vyšlehejte s cukrem a semínky z vanilkového lusku do světlé pěny. Přidejte prosátou mouku a vytvořte těsto podobné drobence. Pak vmíchejte žloutek rozmíchaný s mlékem a vypracujte těsto pastovité konzistence.

2. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Pečte asi 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Kolečka by se měla zpevnit, ale zůstat světlá.

Poznámka k receptu

  • K těmhle vanilkovým sušenkám se určitě vrátíte i po Vánocích, je v nich totiž něco velmi konejšivého a uklidňujícího.
  • Na 30 - 50 kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...