Čokoládovo-kokosové bonbonky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si menší formičky ve tvaru polokoulí a necháme je dobře vychladit. Mezitím hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Nalijeme ji do vnitřků vychlazených formiček, necháme ji malou chvíli zatuhnout na stěnách formiček a pak zbylou čokoládu vylijeme (můžeme ji použít na jiné cukroví). Formičky opět uložíme v chladu a necháme čokoládu na stěnách formiček důkladně vychladit a ztuhnout. Pak vzniklé čokoládové košíčky opatrně vyklopíme z formiček.

Smetanu nalijeme do hrnce se silným dnem a svaříme ji. Přidáme kokosový likér, bílou čokoládu rozlámanou nebo nakrájenou na kousky a máslo a vše mícháme tak dlouho, až se čokoláda s máslem rozpustí a vznikne hladká hmota. Na závěr přidáme jemně nastrouhaný kokos, dobře promícháme a hmotu necháme v chladničce částečně vychladit.

Čokoládové košíčky naplníme připravenou kokosovou hmotou a bonbonky na závěr posypeme nastrouhaným kokosem.

Poznámka k receptu

Máte-li rádi bílou čokoládu, připravte z ní nejen náplň, ale i čokoládové košíčky. Dejte ale pozor, protože s bílou čokoládou se hůře pracuje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...