Čokoládové oválky

Seznam surovin

Na krém:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s krupicovým a vanilinovým cukrem, přidáme kakao, vejce a máslo a vypracujeme pevné těsto. Přeložíme ho na pomoučený vál a rozválíme na tenký plát, z kterého vykrájíme formičkou oválky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené oválky necháme vychladnout.

Mezitím připravíme krém. V hrnci přivedeme k varu smetanu, přidáme nakrájenou čokoládovou polevu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Směs odstavíme z ohně a necháme ji vychladnout a ztuhnout. Pak směs vyšleháme do pěny, do které vmícháme změklé máslo a rum.

Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkáme ho na polovinu upečených vychladlých oválků a přiklopíme je zbylými oválky. Mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a potáhneme jí povrch oválků, které na závěr ozdobíme půlkami vlašských ořechů a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...