Čokoládové bochánky s mátou

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a cukr, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou meší vařečkou a pak rukama všechny suroviny rychle propracujeme, až vznikne hladké těsto. Čtvrtinu těsta oddělíme, zabalíme ji do mikrotenové fólie a uložíme v chladu. Do zbylého těsta zapracujeme kakao, nastrouhanou hořkou čokoládu a mátu, také ho zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Do rendlíku nalijeme asi 1 dl vody, přidáme cukr, proužky pomerančové kůry, promícháme a vše povaříme asi 3 minuty. Pak pomerančovou kůru vyjmeme a uschováme (použijeme je na ozdobení). Do ochucené vody přidáme pomerančovou marmeládu a šťávu z pomeranče a za občasného míchání zvolna vaříme asi 10 minut.

Odleželé tmavé těsto rozdělíme na malé kousky, utvoříme z nich kuličky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a do každé vytlačíme prstem důlek. Světlé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrájíme z něj malá kolečka. Důlek v každé kuličce vyložíme kolečkem světlého těsta, pak ho naplníme trochou marmeládové náplně, kuličky vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme, dokud nezačnou okraje světlého těsta zlátnout. Upečené bochánky ozdobíme prožky povařené pomerančové kůry a necháme je vychladnout.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte chemicky neošetřené pomeranče, můžete si koupit sušenou krájenou pomerančovou kůru (jako koření).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...