Citronovo - pomerančové pohlazení

Seznam surovin

Na pomerančovou polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravené těsto rozdělíme na několik menších částí, které rozválíme postupně na pomoučeném válu na tenký plát a formičkou z něj vykrájíme malé šestihrany. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 – 180 °C a pečeme asi 8 minut dozlatova. Upečené kousky přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout.

V misce smícháme moučkový cukr, horkou vodu a pomerančovou šťávu a vše třeme vařečkou tak dlouho, dokud není poleva hustá a lesklá. Ihned jí přelijeme vychladlé šestihrany, ozdobíme je proužky citronové nebo pomerančové kůry a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Když neseženete chemicky neošetřené citrusy, kůru alespoň pečlivě omyjte horkou vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...