Citronové kroužky

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Přidáme cukr, žloutky a citronovou kůru a dobře promícháme. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, smícháme se škrobovou moučkou, vmícháme do máslové směsi a vypracujeme hladké pevné těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou kolečka. V každém vykrojíme malým vypichovákem kulatý střed, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, upečeme při 180 °C dozlatova a necháme vychladnout.

Prosátý moučkový cukr utřeme vařečkou s citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu (trvá to asi 15 minut). Potřeme jí vychladlé kroužky a ještě, než poleva zaschne, posypeme je sekanými pistáciemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...