Citronové hvězdičky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s cukrem, změklým máslem, smetanou, špetkou soli a citronovou šťávou a kůrou a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odležet.

Mezitím připravíme krém. V malé kovové misce umícháme citronovou šťávu s cukrem a žloutkem dohladka. Misku posadíme do kastrůlku s horkou vodou a v této vodní lázni směs mícháme do zhoustnutí. Pak do ní přidáme špetku soli, misku posadíme do nádoby s ledovou vodou a když směs zchladne, po částech do ní přimícháme změklé máslo.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrájíme z něj formičkou hvězdičky a v polovině z nich ještě vykrojíme ve středu malé kolečko. Hvězdičky přeložíme na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 - 170 °C je upečeme dorůžova. Po vychladnutí slepíme vždy dvě hvězdičky (plnou a s otvorem) připraveným krémem a necháme je ztuhnout.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...