Berlínská esíčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a mandlemi. V jiné míse rozmícháme změklé máslo s medem, pálenkou, nastrouhanou kůrou a kořením. Přisypeme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi na 2 mm, vykrojíme z něj formičkou asi 60 esíček a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Zbytek těsta propracujeme s rozpuštěnou čokoládou, vytvoříme z něj váleček o průměru asi 1,5 cm a nakrájíme ho na 60 koleček. Potřeme je zespodu rozšlehaným vejcem a každé přilepíme na jeden konec esíčka. Druhý konec esíček potřeme zbylým vejcem, posypeme cukrem a vše pečeme asi 12 minut při 170 °C.

Po vychladnutí ozdobíme kolečka na esíčkách čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...