Basler brunsli

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cukr prosejte s kakaem a smíchejte s mandlemi, solí, skořicí a hřebíčkem. Bílky lehce prošlehejte a vmíchejte do sypké směsi.

2. Rukou vypracujte hladké, nelepivé těsto. Mějte trpělivost, hmota bude zprvu nepoddajná. V závěru přilijte třešňovici. Z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do fólie a nechte přes noc odležet v lednici.

3. Těsto vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru, plát by měl být silný alespoň 1 cm. Posypte ho krystalovým cukrem a ještě jednou můžete přejet válečkem. Vykrajujte tvary a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Ještě hodinu nechte chladit v lednici.

4. Pečte 8 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Cukroví by mělo zůstat vláčné, takže nepečte déle. Nechte vychladnout a uložte do krabice.

Poznámka k receptu

  • Tuhle vánoční specialitu, která pochází z Basileje, můžete ochutnat v mnoha švýcarských rodinách, mívají ji i v cukrárnách.
  • Ingredience na 80 kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...