Banánové lodičky

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané banány rozmixujeme s limetkovou šťávou a likérem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Přidáme cukr rozšlehaný se žloutkem a za stálého míchání necháme směs na mírném ohni zhoustnout. Kastrůlek odstavíme z ohně a když krém zchladne, přimícháme do něj změklé máslo. Do mísy nasypeme mouku, mleté banánové čipsy a cukr, přidáme med, změklé máslo a žloutky a nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se tuk příliš nerozpouštěl. Z těsta vytvarujeme nepříliš silný váleček, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu odpočinout.

Formičky na lodičky (nebo košíčky) lehce vymažeme máslem, naplníme je tenkou vrstvou těsta a pečeme při 150 °C asi 6 – 8 minut (podle velikosti formiček). Upečené lodičky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Pak je naplníme krémem a necháme zaschnout.

Každou lodičku z poloviny přetřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, doplníme proužkem bílé polevy a kouskem želé nebo kandovaného ovoce a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...