Arašídové hromádky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kandovanou kůru a třešně nakrájíme nadrobno. Z arašídů oddělíme 40 celých kousků a ostatní nasekáme nahrubo v sekacím strojku. V míse vyšleháme vejce s hnědým cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou se sodou, nasekanými arašídy, vanilinovým cukrem a kořením, přisypeme nakrájenou kůru a třešně a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

Pak z těsta utvoříme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky, vložíme je do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi 25 minut.

Odložené arašídy namočíme zčásti do rozehřáté čokoládové polevy, na každou vychladlou hromádku jeden přilepíme a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...