Amarettové trubičky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Přidáme změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce a likér a vypracujeme tužší vláčné těsto. Zapracujeme do něj mandle, zabalíme ho do fólie a uložíme v chladu. Marcipán propracujeme s bílkem a likérem, přidáme mandle s drobečky a prohněteme.

Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 1 mm a nakrájíme ho na pruhy široké 6 cm. Z marcipánové hmoty utvoříme válečky silné jako malíček a dlouhé 6 cm a jeden položíme na kraj pruhu těsta. Marcipán lehce potřeme vodou a obalíme ho těstem. Pruh těsta překrojíme a stejným způsobem zabalíme do těsta i zbylé válečky.

Trubičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a zprudka upečeme dozlatova při 190 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...