After Eight

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mleté mandle, kakao a tři čtvrtiny cukru. Ve druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli pevný sníh. Přidáme k němu zbylou čtvrtinu cukru a vyšleháme dotuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky (celkem asi 60). Na polovinu kopečků položíme půlku mandle, vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme tak dlouho, dokud makronky neztuhnou a nejdou odlepit od papíru.

Upečené makronky necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme kondenzované mléko a peprmintový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z ohně, necháme trochu zchladnout a na závěr vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu a necháme ji rozpustit.

Hotový krém necháme zcela vychladnout a pak jím slepíme vždy dvě makronky (s mandlí a bez mandle). Po ztuhnutí je částečně potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...