Tvarohový mazanec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Změklé máslo vyšlehejte společně s oběma cukry do světlé, nadýchané pěny. Postupně zašlehejte dvě vejce – vždy počkejte, až vejce do těsta zcela zapracujete, teprve potom přidejte další. Přidejte tvaroh, citronovou kůru, šťávu, tuzemák a vymíchejte do hladkého krému. Přisypte prosátou mouku se solí a práškem do pečiva a nakonec nasekané mandle.

2. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní desku a důkladně rukama propracujte. Přidejte rozinky, zapracujte do těsta a vytvarujte buď jeden velký, nebo tři malé mazance. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte plátky mandlí. Nahoře naznačte malý kříž (nejlépe to jde nůžkami). Vložte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova. Malé mazance se pečou asi 40 minut, jeden velký 60 minut.

Poznámka k receptu

Pro ty, kdo si netroufnou na kynuté těsto, máme variantu nekynutého mazance. Díky tvarohu je těsto vláčné a nadýchané, mazanec tím pádem i déle vydrží. Ale spíš zmizí rychlostí blesku…

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde