Vafle s rybízovou šlehačkou

Seznam surovin

Na rybízovou šlehačku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout v míse. Pak přidáme oba druhy cukru, vejce a špetku soli a vše utřeme do pěny. Přidáme do ní zakysanou smetanu a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto, které necháme odpočinout. Je-li těsto příliš husté, zředíme ho ještě trochou smetany.

Kuličky rybízu rozmačkáme na kaši, posypeme je cukrem, podlijeme trochou vody a za občasného promíchání je důkladně rozvaříme. Rybízovou směs přecedíme, šťávu podle potřeby ještě krátce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.

Stroj na vafle necháme rozpálit, plotýnky důkladně potřeme olejem, na spodní část nalijeme menší naběračku těsta, přiklopíme víkem a upečeme vafli, kterou uložíme v teple. Stejným způsobem zpracujeme všechno těsto.

Vychlazenou smetanu vyšleháme do polotuha, ale aby držela tvar. Vmícháme do ní vychladlou šťávu z rybízu a vše důkladně promícháme.

Teplé vafle ozdobíme rybízovou šlehačkou a kuličkami rybízu, pocukrujeme a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...