Tvarohový trhanec s jahodovou omáčkou

Seznam surovin

Na jahodovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme omáčku. Jahody očistíme, oddělíme třetinu a zbylé jahody rozmixujeme s 10 lžícemi vody. Směs přelijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Omáčku zahustíme škrobovou moučku rozmíchanou v 5 lžících vody, dobře promícháme, opět přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Na závěr ji ochutíme citronovou šťávou a vmícháme do ní zbylé jahody nakrájené na malé kousky.

V míse třeme změklé máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, žloutky, vanilinový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a tvaroh a dobře promícháme. Přilijeme mléko, přidáme mouku a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravené těsto rozetřeme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.

Upečené horké těsto roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, přelijeme jahodovou omáčkou a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...