Základní třené těsto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce opatrně rozklepneme, žloutky nalijeme do jedné mísy a bílky do druhé. V jiné míse důkladně utřeme vařečkou změklé máslo do hladka. K utřenému máslu přidáme cukr a znovu vše důkladně utřeme vařečkou.

Díky tomu bude těsto pórovité a vláčné (pokud ho chceme mít nadýchanější, utřeme nejdříve žloutky s cukrem a máslo přidáme až pak). Jeden po druhém do hmoty zatřeme vaječné žloutky a dále třeme vařečkou, dokud se vše nespojí. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který tvoří špičky.

Sníh po částech zlehka za současného přisypávání mouky s práškem do pečiva vmícháme do základu těsta. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme ještě několik lžic vlažného mléka.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...