Trhanec s ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozšleháme žloutky s krupicovým cukrem. Postupně po částech vmícháme střídavě polohrubou mouku a mléko, až vznikne hladké polotekuté těsto bez žmolků. Přidáme do něj špetku soli a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Na pánvi rozehřejeme část tuku, nalijeme do něj čtvrtinu těsta a upečeme nejprve z jedné a pak i z druhé strany silnější omeletu. Roztrháme ji na pánvi dvěma vidličkami a ještě trochu opečeme.

Hotový trhanec přeložíme na talíř posypeme vanilkovým cukrem, ozdobíme ovocem a ihned podáváme.

Stejným způsobem připravíme ze zbylého těsta další tři trhance (nebo upečeme na velké pánvi jednu velkou silnou omeletu, roztrháme ji, opečeme a rozdělíme na čtyři porce).

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...