Lívanečky s ovesnými vločkami

Seznam surovin

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozkvedláme vejce s kefírem a prosátou moukou. Přidáme ovesné vločky, cukr, sůl a prášek do pečiva a vymícháme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout. Jahody nebo jiné ovoce promícháme s cukrem a zakysanou smetanou.

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nalijeme na ni malou naběračkou těsto do tvaru lívanečků a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova. Tak pokračujeme, až spotřebujeme všechno těsto.

Hotové lívanečky rozdělíme na talíře a každý ozdobíme kopečkem proslazeného ovoce se smetanou nebo ovocnou směs podáváme zvlášť v misce.

Poznámka k receptu

Nahraďte smetanu rozšlehaným měkkým tvarohem z vaničky a místo cukru použijte med.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde