Lívance z kysaného mléka

Seznam surovin

Na přelití a ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky rozšleháme v kysaném mléce, přidáme špetku soli, krupicový cukr a hladkou mouku a vše dobře rozmícháme, až vznikne hladké řidší lívancové těsto. Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do těsta.

Lívanečník vymažeme olejem, do kulatých otvorů nalijeme trochu těsta a upečeme z jedné a pak i z druhé strany malé lívanečky (pokud nemáme lívanečník, nalijeme těsto do tvaru malých placiček na rozehřátou pánev).

V misce rozšleháme žervé (nebo lučinu) se lžící mléka na hladký krém. Upečené lívanečky potřeme z jedné strany vrstvou zavařeniny, ozdobíme je rošlehaným žervé (lučinou) a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Místo žervé či lučiny můžete lívance přelít i hustou zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem. A vylepšete je ještě drobným ovocem (například borůvkami, jahodami, malinami apod.). Nemáte-li čerstvé, použijte klidně zmražené a třeba mírně rozvařené a přislazené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...