LAHODNÉ VANILKOVÉ ÉCLAIRS

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: mléko, vodu, cukr a máslo dejte do hrnce a přiveďte k varu, máslo se musí rozpustit. Pak naráz vsypte mouku a míchejte. Těsto se spojí, vytvoří „knedlík“ a začne se tzv. odpalovat, tedy odlepovat od stěn hrnce. Pokračujte tak dlouho, dokud se na dně hrnce neutvoří slabý povlak těsta. Nechte ho mírně zchladnout a pak postupně zašlehejte vejce. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem naneste „ekléry“ o délce asi 10cm. Pečte v troubě předehřá- té na 175°C asi 25 minut. Během pečení neotvírejte troubu, jinak těsto nevyběhne.

2. Mléko vlijte do rendlíku, přidejte semínka z vanilkového lusku a pomalu přiveďte k varu. Mezitím v misce promíchejte žloutky, cukr a pudink. Část horkého mléka přilijte za stálého míchání ke žloutkům a pak opět vlijte do rendlíku s mlékem – žloutky díky tomu neutrpí teplotní šok a nesrazí se. Za stálého míchání směs vařte, dokud mírně nezhoustne (máte-li teploměr, zkontrolujte teplotu, měla by mít 85°C). Nechte krém zchladnout a pak vmíchejte máslo.

3. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku. Do spodní strany každého ekléru udělejte tři otvory a nastříkejte náplň. Nakonec v rendlíku rozehřejte fondán, obarvěte ho na požadovaný odstín a naplněné éclairs jím potřete. Ozdobte čokoládou, pusinkami a nechte ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...