Slepé ryby

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vypracujte těsto a nechte ho nakynout.

Mák poduste s mlékem, vodou a ostatními přísadami a nechte vychladnout.

Na pomoučeném vále naplňte kousky těsta makovou nádivkou, naskládejte je na vymazaný plech a každou buchtičku potřete rozehřátým tukem. Nechte je ještě chvíli nakynout a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Buchtičky upečte dozlatova a nechte vychladnout.

Pak část naskládejte do mísy, polijte sirupem a posypte nastrouhaným perníkem. Vrstvy opakujte, poslední je perník pokapaný sirupem.

Celé dílo se nechá asi tři dny uležet, aby se všechno proleželo a spojilo dohromady.

Poznámka k receptu

Nebudete se moct dočkat, až se všechno proleží a chutě se vzájemně propojí. Vaše trpělivost však bude odměněna. Zažijete chuťovou extázi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...