Báleše z Moravy

Seznam surovin

Na potření a posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, cukr a špetku soli a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme vejce a vypracujeme jemné těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou nakynout.

Z těsta odebíráme lžící stejně velké bochánky, z kterých utvoříme na pomoučeném válu placky a necháme je znovu krátce nakynout.

Pak placky upečeme na rozpáleném tálu z obou stran dozlatova a potřeme je rozpuštěným máslem (nebo je usmažíme v menší vrstvě oleje na pánvi). Na každý báleš dáme trochu povidel, posypeme ho směsí máku a cukru a zbývá jen se zakousnout.

Hodnocení: 4,3/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...