Těsto z vařených brambor

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vybereme moučné a rozsýpavé brambory (varný typ C) a uvaříme je ve vodě doměkka. Pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle buď přímo na vál nebo do mísy a pak je přesypeme na vál. Zasypeme je hrubou moukou a přidáme i špetku soli. Uprostřed hromádky z brambor a mouky utvoříme důlek a nalijeme do něj vejce (máme-li vejce malé, použijeme ho celé).

Všechny suroviny nejprve opatrně a krátce prokrájíme nožem, až se částečně spojí. Nakonec těsto zpracujeme rukama. Pracujeme rychle, protože těsto delším zpracováním nebo i stáním začne řídnout.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...