Peciválky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vál posypeme částí mouky, přidáme brambory a osolíme. V bramborách vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce. Posypeme částí zbylé mouky a vypracujeme měkké hladké těsto, do které přidáme ještě podle potřeby zbylou
mouku.

Těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé utvoříme váleček dlouhý jako plech. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a pomocí válečku každý váleček těsta trochu zploštíme. Nožem pak v každém válečku utvoříme asi do poloviny zářezy. Válečky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Upečené peciválky nakrájíme podle naznačených zářezů na kousky, nasypeme je do hrnce, zalijeme vařícím mlékem, zakryjeme pokličkou a důkladně protřepeme. Pak slijeme přebytečné mléko, které se nevsáklo, peciválky rozdělíme na talíře a každou porci posypeme mákem nebo perníkem promíchaným podle chuti s cukrem.

Poznámka k receptu

Na závěr můžete peciválky přelít rozpuštěným máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...