Lodičky s borůvkami a jahodami

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Sladké brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Lučinu vyšleháme s vejci, salkem, solí a cukrem a směs postupně vmícháme do brambor.

Připravíme těsto. Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku s práškem do pečiva, cukr a máslo a vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm. Nakrájíme ho na obdélníky, vyložíme jimi vymazané a vysypané formičky ve tvaru lodiček a přesahující těsto odřízneme.

Náplň rozdělíme do formiček a pečeme asi 10 minut při 210 °C. Pak náplň pokryjeme ovocem, posypeme drobenkou připravenou rozemnutím uvedených přísad a pečeme ještě asi 20 minut při 170 °C, dokud těsto na okrajích nezezlátne.

Před podáváním lodičky lehce pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...