Hrušky zapečené v bramborovém těstě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Na rozpáleném oleji v pekáčku je opečte a pravidelně urovnejte na dno.

Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte přebytečnou tekutinu. Přimíchejte mouku se špetkou soli, mléko a vejce a vypracujte hladké těsto (mělo by mít hustotu lívancového těsta, takže podle potřeby můžete přisypat mouku).

Rozetřete ho na hrušky a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 45 - 55 minut dokřupava (pokud se povrch připaluje, zakryjte pekáček alobalem).

Horký pokrm potřete rozpuštěným máslem, posypte moučkovým cukrem a skořicí a podávejte teplý.

Poznámka k receptu

Porce můžete oživit lžící zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...