Bramborové rohlíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek. Brambory nastrouháme, smícháme se zbylou moukou, solí, cukrem a přilijeme vlažné máslo, 1 vejce a vzešlý kvásek. Pomocí zbylého mléka zaděláme tužší těsto, které necháme 1 hodinu kynout.

Zavařeninu promícháme s rumem a ořechy. Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozválíme na tenčí plát, který rozkrájíme na čtverce.

K jednomu rohu dáme vždy trochu nádivky. Přes tento roh těsto zarolujeme, vytvarujeme a na plechu vyloženém pečicím papírem necháme ještě 10 minut kynout. Rohlíky potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova 20 minut.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...