Švestkové mille-feuilles

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku svařte vodu s máslem nebo margarínem. Přidejte mouku se solí a vymíchejte hladké, nelepivé těsto. Přidejte vejce a vyšlehejte dohladka. Těsto rozdělte na poloviny a rozetřete na vymazané a vysypané plechy. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.

Mezitím si připravte náplň. Švestky nechte okapat (šťávu zachyťte do misky) a nakrájejte na kousky. V kastrůlku smíchejte kompotovou šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a želé a asi 1 minutu povařte. Pak odstavte, přidejte švestky a nechte vychladnout.

Smetanu vyšlehejte se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem dotuha. Vychladlé pláty rozkrojte na sudý počet obdélníků a polovinu z nich potřete švestkovou náplní. Cukrářský sáček naplňte šlehačkou a naneste na náplň. Přiklopte zbylými obdélníky a dejte do chladničky ztuhnout. Před podáváním ozdobte švestkovými povidly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...