SUPERLEHKÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni, pak je stáhněte z plotny a nechte zchladnout. Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte se špetkou soli a 40 g cukru do polotuha. V další misce vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do nadýchané pěny a stěrkou je opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokoládové směsi. Když se dokonale spojí, po částech vmíchejte sníh.

2. Hotovu pěnu rozdělte do mističek a nechte alespoň 4 hodiny chladit v lednici. Těsně před podáváním vyšlehejte dotuha smetanu. Pěnu podávejte se lžící šlehačky, borůvkami a nasekanými pistáciemi.

Poznámka k receptu

Tahle skvělá pěna má moc vytvářet a udržovat dobrou náladu. Klidně to zkuste, nadýchaný čokoládový krém prostě nedovolí, abyste se zamračili.

CHLAZENÍ 4 HODINY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...