Trhací chlebíček

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte kvásek. Droždí rozetřete se lžičkou cukru na kašičku a vmíchejte do ní lžičku mouky. Přilijte 150 ml mléka a důkladně promíchejte. Povrch poprašte špetkou mouky, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

2. Do velké mísy nasypte mouku, cukr, přidejte žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka, přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem, přendejte je na pracovní desku a vyválejte do obdélníku 50x30 cm. Potřete rozpuštěným máslem, posypte skořicí a cukrem. Rozkrájejte na stejně široké pruhy, poskládejte je na sebe a nakrájejte na stejně široké obdélníky. Rozměry napoví vaše chlebíčková forma, těsto by nemělo přečnívat.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a obdélníky těsta do formy naskládejte „na stojáka“. Opět přikryjte utěrkou a nechte ještě alespoň 30 minut kynout. Pečte 35 - 40 minut.

Poznámka k receptu

Zamilovali jsme se do něj nejen na první pohled, ale i na první ochutnání. Je efektní, skvěle chutná a nikdo nemusí vědět, že je tak snadný. Experimentujte s náplní a přidejte ořechy, mandle nebo třeba sušené brusinky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...