Perníkový hřbet

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme jedno po druhém vejce, tekutý med, prosáté kakao a nastrouhanou citronovou kůru. Pak vmícháme střídavě mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do perníku, mletou skořicí, hřebíčkem a solí a na závěr do těsta vmícháme rozinky, kandované ovoce a ořechy.

Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut. Upečený perníkový hřbet opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Na vrch vychladlého hřbetu nastříkáme nejprve proužek husté červené marmelády (nejlépe pomocí cukrářského sáčku). Hřbet přelijeme střídavě tmavou a bílou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Poznámka k receptu

Nepoužívejte řídkou marmeládu, která by z hřbetu stekla. Pokud žádnou hustou marmeládu nemáte, vytvořte proužek na hřbetu z kousků červeného želé nebo koktejlových třešní, které přilepíte trochou čokoládové polevy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...