Kokosový hřbet s kandovaným ovocem

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny a střídavě do ní přidáme smetanu ke šlehání a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem. Pak vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce a strouhanou čokoládu a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut.

Upečený hřbet opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout (nejlépe na mřížce).

Vychladlý hřbet přelijeme nejprve bílou polevou. Ještě, než poleva zaschne, posypeme hřbet strouhaným kokosem a na závěr ho ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou a kousky čokolády.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte rádi kokos, nahraďte ho mletými oříšky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...