Smažené ovoce s kávovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V polovině dávky smetany na šlehání rozpustíme bílou čokoládu a necháme vychladnout. Z druhé poloviny dávky smetany, vanilkového pudinku v prášku a kávy uvaříme hustý pudink a rovněž jej necháme vychladnout.

Smetanu s bílou čokoládou necháme v ledničce alespoň tři hodiny a potom ji vyšleháme dotuha. Vychladlý pudink rozšleháme tak, aby v něm nebyly hrudky, a jemně do něj vmícháme vyšlehanou smetanu, čímž vytvoříme kávový krém.

Příprava těstíčka: Droždí rozmícháme v 50 ml vlažného mléka s trochou cukru. Vejce vyšleháme s mlékem, rozmíchaným droždím, přidáme mouku, víno a cukr a na teplém místě necháme 20 minut odstát. Ovoce očistíme, podle potřeby zbavíme jaderníků, jablka a ananas nakrájíme na silnější
kolečka, hrušku na silnější plátky.

Ve fritéze nebo ve vyšším hrnci rozehřejeme olej, ovoce postupně namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme v oleji asi dvě až tři minuty z každé strany. Usmažené ovoce zbavíme na papírovém ubrousku přebytečného tuku a podáváme s vychladlým kávovým krémem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde