Sladké polentové placičky s jablečným pyré

Seznam surovin

Na jablečné pyré:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu přivedeme k varu mléko, postupně přisypáváme polentu a umícháme řídkou kaši. Osladíme ji a odstavíme z ohně. Ještě teplou kaši lijeme do rozehřáté pánve s olejem do tvaru malých placiček a usmažíme je z obou stran dozlatova.

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, nasypeme je do kastrůlku a podlijeme trochou vody. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a vymačkanou šťávu, přisypeme vanilkový cukr a vaříme za průběžného míchání, dokud jablka nezměknou (nesmí se rozvařit, v pyré by měly zůstat kousky jablek).

Jablečné pyré naneseme na placičky a pocukrujeme je.

Poznámka k receptu

Pokud vám z nějakého důvodu polentová kaše ztuhne, nakrájejte ji na plátky a usmažte je na oleji stejně, jako placičky.

Místo moučkového cukru můžete placičky posypat i mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a zakápnout je rozpuštěným máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde