Sicilské cannoli

Seznam surovin

Trubičky:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, cukr, kakao, skořici a sůl. Přilijte olej, ocet, bílek a tolik vína, aby vzniklo měkké a hladké těsto. Přendejte je na pomoučenou pracovní plochu a ručně hněťte asi 5 minut. Výsledkem by mělo být sametově hebké těsto. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do fólie a nechte odpočinout 2 hodiny v lednici.

2. Těsto rozdělte na dvě části. Část, s níž nepracujete, zabalte. Z druhé části těsta na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte plát tenký jako list papíru. Vykrajujte kolečka o průměru 10 cm a obtočte je kolem kovových trubiček (ty před prvním použitím potřete lehce olejem). Na spoji je dobře přimáčkněte, okraj můžete potřít žloutkem. Žloutek by se neměl dostat na trubičku, těsto by se k ní přilepilo.

3. V hlubokém hrnci zahřejte dostatečné množství oleje na 190 °C a postupně vkládejte cannoli. V hrnci musí volně plavat, aby se usmažily ze všech stran. Nechte je okapat na několika vrstvách papírových utěrek a jen lehce zchladnout. Ještě teplé cannoli sundejte lehkým stlačením kovové trubičky a nechte zcela vychladnout na mřížce.

4. Připravte krém: ricottu vyšlehejte s cukrem, přidejte skořici a semínka z vanilkového lusku a promíchejte. Nakrájejte nadrobno kandovanou pomerančovou kůru, čokoládu i pistácie a zamíchejte do ricotty. Krém můžete připravit i den dopředu.

5. Krém přendejte do cukrářského sáčku a z obou stran cannoli naplňte. Ozdobte kandovanou pomerančovou kůrou, hoblinkami čokolády nebo mletými pistáciemi, poprašte moučkovým cukrem. Nejlepší jsou úplně čerstvé, později mají tendenci měknout a ztrácejí křupavost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...