Rumové palačinky

Seznam surovin

Těsto:

Směs na marinování:

Náplň a dozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. TĚSTO: Smíchejte prosátou mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, rum a špetku soli a vypracujte řidší těsto. Nechte ho odležet alespoň hodinu v chladu.

2. Na pánvi rozehřejte olej, naběračkou odebírejte po částech těsto a postupně smažte palačinky. (Z každé strany asi 2 minuty.)

3. MARINOVACÍ SMĚS: Na pánvi smíchejte pomerančový džus, rum a cukr a zahřejte směs tak, aby cukr zkaramelizoval.

4. NÁPLŇ: Tvaroh důkladně smíchejte s cukrem moučkou.

5. Hotové palačinky z každé strany marinujte v marinovací směsi a ihned po vyjmutí je potřete lžičkou tvarohu. Přeložte palačinku dvakrát na půlku, aby vznikl trojúhelník.

6. Na závěr přelijte palačinky rozehřátým medem a posypte ořechy.

Poznámka k receptu

Pokud budete dezert podávat rychle, můžete tvaroh nahradit vanilkovou zmrzlinou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...