Palačinky plněné ricottou a pomeranči

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce, olej a mléko smícháme a přidáme prosátou mouku s pudinkovým práškem a špetkou soli. Vše prošleháme na hladké řidší těsto a necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet. Velkou pánev vytřeme olejem, těsto na ni nalijeme v tenké vrstvě a krouživým pohybem roztáhneme po pánvi. Palačinky pečeme 4 - 5minut z obou stran dozlatova.

Ricottu vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem a do směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Oloupané a bílé slupky zbavené pomeranče rozdělíme na dílky, palačinky naplníme ricottou, přeložíme je a rozdělíme na talíře.

Každou porci doplníme kousky pomeranče, posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky a poprášíme cukrem.

Poznámka k receptu

Ušetřete si práci při přípravě palačinek a použijte již hotové instantní těsto. Na závěr ozdobte palačinky mátou či meduňkou, osvěžíte jejich vůni.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde