Lívanečky z bramborové kaše s fíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme se dvěma lžícemi vlažného mléka a lžičkou cukru. Kaši vložíme do mísy, zakryjeme fólií a v mikrovlnné troubě lehce nahřejeme, aby se kaše dala lépe rozšlehat. Přimícháme do ní vejce, skořici, zbylý cukr a rozmíchané droždí a vše dobře promícháme. Pak postupně přimícháváme mouku a když začne být těsto příliš husté, přidáme do něj trochu mléka.

Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 - 40 minut kynout. Fíky omyjeme a nakrájíme na dílky.

Pánev jemně vytřeme olejem a zahřejeme. Naběračkou do ní postupně lijeme středně velké lívance z těsta a když těsto na spodní části ztuhne, položíme na lívanec dílek fíku a když těsto ztuhne i na horní straně, lívance opatrně otočíme a dopečeme dozlatova. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechno těsto. Lívance před podáváním pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Lívance můžete při podávání podle chuti ještě doplnit bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...