Lívanečky s jahodami

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme mouku, sůl, cukr, vejce a vločky a důkladně promícháme. Na závěr přidáme rozdrobené droždí, těsto opět promícháme a necháme na teplém místě vykynout.

Lívanečník vymažeme olejem a postupně na něm z vykynutého těsta upečeme z obou stran dozlatova malé lívance.

Jahody očistíme, rozmačkáme a podle potřeby je osladíme moučkovým cukrem.

Upečené lívance rozdělíme na talíře, každý bohatě ozdobíme rozmačkanými jahodami a doplníme kopečkem ušlehané smetany, kterou podle chuti ještě můžeme posypat drobnými kousky čokolády.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde