Jahodové omelety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozšleháme žloutky se špetkou soli a lžičkou cukru (můžeme přidat i více cukru, chceme-li mít omeletu sladší, ale musíme dávat při pečení pozor, protože se sladší těsto snáze připaluje). Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do žloutkové pěny.

Na pánvi rozehřejeme část másla, nalijeme do ní čtvrtinu vaječné hmoty, rozlijeme ji po celé ploše pánve a necháme ztuhnout (povrch omelety by měl zůstat měkký, ale ne tekutý). Hotovou omeletu vyjmeme na talíř a stejným způsobem upečeme i zbylé tři omelety.

Každou omeletu obložíme jahodami nakrájenými na tenké plátky, přeložíme na polovinu, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde