Ftira v medovém sirupu

Seznam surovin

Na sirup:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Necháme vyběhnout kvásek, přidáme vodu a mouku a necháme vykynout. Těsto na ftiru je jednoduché ve svém složení, ale obtížné v docílení přesné konzistence. Musí být velmi řídké a hodně vykynuté.

Tvarují se velmi tenké placičky nejlépe s dírou uprostřed, které se smaží v rozpáleném oleji. Těsto musí sotva držet při sobě a při tvarování vzniká trochu tlustější okraj, případně zmíněná díra uprostřed. Tvar je zásadně nepravidelný každá ftíra je originál.

Medový sirup:
Nalijeme 2 sklenice vody do kastrolu, přidáme cukr, šťávu z citronu a pomerančovou kůru a prudce provaříme. Přidáme med a další sklenici vody a vaříme dalších 10 minut. Ve studené vodě rozmícháme škrob a přilijeme do směsi a 5 minut povaříme. Celá směs by měla mít sirupovitou konzistenci, aby obalovala pečivo. Vydrží v lednici několik týdnů a před použitím stačí ohřát nebo mírně rozředit. Typicky se v něm máčí smažené ftiry, které se velmi podobají našim langošům.

Poznámka k receptu

V medovém sirupu můžeme zkusit namáčet i vdolky, lívance či palačinky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde