Crepes Suzette

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku se solí. Přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně promícháme, aby ve směsi nezůstaly žmolky. Pak přilijeme vodu smíchanou s mlékem a na závěr přidáme přepuštěné máslo. Umícháme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.

Na pánvi rozehřejeme malé množství přepuštěného másla, nalijeme do ní trochu těsta, kroužením pánví ho rozprostřeme po celém dně a z obou stran usmažíme tenkou palačinku. Takto postupujeme až do vypotřebování těsta (celkem upečeme asi 12 palačinek).

Palačinky naplníme teplou omáčkou, zarolujeme je, upravíme na nahřáté talíře, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Omáčka: Kostky cukru otřeme ze všech stran o pomeračovou kůru. V pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme 2 lžíce cukru i kostky cukru, necháme je za stálého míchání rozpustit a krátce povaříme. Opatrně přilijeme pomerančovou šťávu a pomalu za stálého míchání vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Pak přidáme vypeckované a na kousky nakrájené blumy a povaříme je do poloměkka (podle potřeby je můžeme podlít vodou). Na závěr omáčku podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody a ještě krátce povaříme.

Poznámka k receptu

Výhodou přepuštěného másla je, že se nepřepaluje. Připravíte ho snadno. Rozpusťte máslo na mírném ohni a sbírejte pěnu. Pak nechte máslo ztuhnout a slijte z něj odloučenou tekutinu (syrovátku), která zůstane pod vrstvou tuku.

Originální palačinky Crepes Suzette se připravují s pomerančovou omáčkou, ve které se prohřejí, přeloží a před podáváním se oflambují.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde