Bliny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Obě mouky nasypeme do mísy. Do jiné mísy protlačíme přes síto teplé vařené brambory, přidáme droždí, vlažné pivo a vodu a vše vyšleháme na hladkou hmotu. Vmícháme mouky a špetku soli, mísu
zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě dvě hodiny odpočinout. Během té doby těsto jednou promícháme.

Po dvou hodinách vmícháme do připraveného těsta žloutky, rozpuštěné máslo a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Litinovou pánev rozehřejeme na střední teplotu, vytřeme ji olejem a máslem a lžící do ní nalijeme kolečka těsta lívance, které pečeme z obou stran, dokud se na nich nezačnou tvořit zlatá oka. Bliny podáváme doplněné kopečkem pevné zakysané smetany.

Poznámka k receptu

Bliny jsou výborné s kaviárem, nebo jako příloha k uzeným rybám či nakládané zelenině.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...