Bezvaječné pohankové palačinky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme pohankovou mouku se solí a práškem do pečiva. Postupně přiléváme vodu a stále mícháme, dokud nevznikne hustší, ale stále ještě tekuté těsto (když do něj namočíme prst, nemělo by z něj hned stéci).

V pánvi rozpálíme trochu oleje, nalijeme do ní malou naběračku těsta a rozlijeme ho po celém obvodu pánve. Palačinku opečeme z obou stran a stejným způsobem připravíme ze zbylého těsta i ostatní palačinky. Před nalitím těsta vždy pánev znovu vymastíme olejem.

Palačinky podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Naplňte palačinky tím, co máte rádi - marmeládou, ovocem, zmrzlinou, sladkým tvarohem... A můžete je samozřejmě podávat i naslano (se sýrem, špenátem, houbami apod.).

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde