
Žemlovka bude ještě lahodnější, když použijete vánočku nebo sladké loupáky.
Bagety nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. V horké vodě proprané švestky osušíme a nakrájíme na kousky.
Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Ve větší nádobě rozšleháme mléko, smetanu a vejce. Na plátky nakrájené bagety namočíme do smetanové směsi a pokryjeme jimi dno misky. Na ně rozložíme jablka a posypeme je švestkami, cukrem a skořicí. Vše zakryjeme další vrstvou namočených plátků baget.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut, poté přelijeme zbylou smetanovou směsí, posypeme vločkami másla a dopečeme při 170 °C 45 minut dozlatova.
Žemlovka bude ještě lahodnější, když použijete vánočku nebo sladké loupáky.
Načítám komentáře...