Žemlovka se švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bagety nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. V horké vodě proprané švestky osušíme a nakrájíme na kousky.

Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Ve větší nádobě rozšleháme mléko, smetanu a vejce. Na plátky nakrájené bagety namočíme do smetanové směsi a pokryjeme jimi dno misky. Na ně rozložíme jablka a posypeme je švestkami, cukrem a skořicí. Vše zakryjeme další vrstvou namočených plátků baget.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut, poté přelijeme zbylou smetanovou směsí, posypeme vločkami másla a dopečeme při 170 °C 45 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Žemlovka bude ještě lahodnější, když použijete vánočku nebo sladké loupáky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...