Zapečené bramborové palačinky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z těsta vytvořte silnější váleček. Na moukou poprášené pracovní ploše ho rozdělte na 16 stejně velkých kousků.

2. Rozvalujte je na oválné placky asi 3mm silné, které potírejte povidly nebo posypte směsí mletého máku a moučkového cukru (makové raději ještě pokapejte rozpuštěným sádlem) či potřete povidly smíchanými s pomletým mákem.

3. Každou placku pak stočte jako palačinku a vložte ji do sádlem vymazaného pekáče. Povrch palačinky ještě potřete sádlem (podobně, jako když děláte buchty).

4. Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180°C, až jejich povrch krásně zezlátne. Nechte je krátce prochladnout, vyklopte na mísu, poprašte cukrem s mákem a podávejte.

Recept na Základní bramborové těsto najdete zde

Poznámka k receptu

Takřka zapomenutá dobrota, v níž se dokonale snoubí chuť povidel či máku a báječného bramborového těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...