Třené lívanečky s marmeládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Za stálého šlehání metličkou pomalu přilijeme mléko a přisypeme prosátou polohrubou mouku se špetkou soli. Na závěr do těsta vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Lívancové těsto lijeme pomocí malé naběračky do lívanečníku vymazaného olejem a upečeme ho nejprve z jedné strany. Pak lívanečky opatrně otočíme pomocí ploché obracečky a opečeme je i z druhé strany.

Lívanečky podáváme ještě teplé, poprášené moučkovým cukrem a doplněné ovocnou marmeládou a čerstvým ovocem.

Poznámka k receptu

Abyste stolovníkům ušetřili práci, podávejte lívanečky již potřené vrstvou marmelády. A pokud to mají rádi, můžete lívanečky ještě ozdobit kopečkem šlehačky, husté zakysané smetany nebo nastrouhaného tvrdého tvarohu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...